Selectieassessment: op een doelgerichte manier de juiste persoon voor je vacature vinden

Selectieassessment

Wil je op een doelgerichte manier de juiste persoon voor je vacature vinden? Een selectieassessment helpt je hierbij. De kandidaat neemt deel aan een selectieassessment programma op maat, aangevuld met een aantal gesprekken met onze psycholoog. Aan de hand van deze resultaten worden de persoonskenmerken, competenties, capaciteiten en voorkeuren vastgesteld.

Waarom een selectieassessment?

Een selectieassessment voorkomt een verkeerde keuze. “De juiste persoon op de juiste plek” is een veel gehoorde zin bij het werving- en selectieproces. Beoordelen of een potentiële kandidaat inderdaad de juiste persoon is voor een vacature blijkt in de praktijk soms moeilijk.

Naast het rationele beoordelingsproces van de selecteur, spelen vaak onbewust andere factoren een doorslaggevende rol zoals: persoonlijke voorkeuren, ervaringen met andere kandidaten uit het verleden en vooroordelen: “Bij deze kandidaat hadden we gewoon een goed gevoel.”

Na afloop van het selectieassessment heb je antwoord op

Welke ontwikkelmogelijkheden heeft een deelnemer?
Past de deelnemer in de organisatie en/of het team?
Is een deelnemer geschikt voor een leidinggevende functie?
Hoe functioneert een deelnemer?
Bij meerdere kandidaten: welke deelnemer is het meest geschikt?

Onze werkwijze is als volgt:

Intake
Het traject start met een gesprek tussen de opdrachtgever en de uitvoerend psycholoog, waarin we bespreken welke vragen we moeten beantwoorden.

Selectieassessment
Vervolgens starten we het selectieassessment. Tijdens dit assessment neemt de kandidaat deel aan een testprogramma op maat, aangevuld met een aantal gesprekken met de psycholoog. Aan de hand van de resultaten stelt de psycholoog de competenties, persoonskenmerken, capaciteiten en organisatie-/ functiespecifieke voorkeuren vast.

Rapportage
Na het selectieassessment schrijft de psycholoog de rapportage met de vraagstelling als vertrekpunt. Het rapport beschrijft de competenties en capaciteiten van de deelnemer en sluit af met een duidelijk en concreet advies over de geschiktheid van de deelnemer voor de functie en/of organisatie. Binnen vijf werkdagen na het assessment ontvangt de deelnemer een schriftelijke rapportage. Pas na akkoord van de deelnemer versturen we het rapport naar de opdrachtgever.

Duur
De gesprekken en het selectieassessment vinden plaats op dezelfde dag en duren voor de deelnemer gemiddeld zes uur.

Selectieassessment inzetten
Lees brochure
Ik heb een vraag
Aanmelden nieuwsbrief

Wat anderen zeggen…

Volg ons

Aangesloten bij

Blik op werk