Scholingsadvies en ontwikkelassessment: krijg inzicht in capaciteiten

Scholingsadvies en ontwikkelassessment

Wil je meer inzicht krijgen in de capaciteiten en competenties van je werknemers? Met een scholingsadvies en ontwikkelassessment ontvang je na afloop een waardevol rapport waarin de competenties en capaciteiten van jouw kandidaat worden beschreven door onze psycholoog. Het rapport wordt afgesloten met een concreet advies over zijn of haar ontwikkelmogelijkheden en talenten.

Waarom een scholingsadvies en ontwikkelassessment doen?

Het volgen van een opleiding stopt tegenwoordig niet meer na het verlaten van de schoolbanken. Het is iets wat mensen hun hele leven kunnen en vaak willen blijven doen:

Organisaties stimuleren werknemers met aanvullende scholing in hun ontwikkeling, wat kan leiden tot betere bedrijfsresultaten
Je hebt met aanvullende scholing meer kans op een andere baan of functie
Je wilt je laten omscholen voor een heel ander beroep

Je krijgt antwoord op de volgende vragen:

Beschikt iemand over voldoende capaciteiten en/of vaardigheden om te studeren?
Is een bepaalde opleiding haalbaar voor een kandidaat?
Sluit een opleiding aan bij de persoonlijkheid van een kandidaat?
Is de gewenste omscholing van een kandidaat noodzakelijk, mogelijk of zinvol?
Welke competenties dient een kandidaat verder te ontwikkelen en welke opleiding is hiervoor geschikt?

Onze werkwijze is als volgt:

Intake
Het traject start met een gesprek met de uitvoerend psycholoog. Hierin bespreken we welke vragen we moeten beantwoorden.

Assessment
Vervolgens starten we het assessment. De kandidaat neemt deel aan een op maat samengesteld testprogramma, aangevuld met een aantal gesprekken met de psycholoog. Met de resultaten stelt de psycholoog competenties, persoonskenmerken, capaciteiten en organisatie-/functiespecifieke voorkeuren vast.

Rapportage
Na het assessment schrijft de psycholoog een rapportage met de vraagstelling van de opdrachtgever als vertrekpunt. Het rapport beschrijft de competenties en capaciteiten van de kandidaat en wordt afgesloten met een concreet advies over de talenten en ontwikkelmogelijkheden van de kandidaat.

Duur
Na aanmelding kan de afname van het assessment binnen één week plaatsvinden. Dit vindt plaats op één dag en neemt ongeveer zes à zeven uur in beslag. Na de assessmentdag is de rapportage binnen tien werkdagen klaar.

Ontwikkelassessment afnemen
Lees brochure
Ik heb een vraag
Aanmelden nieuwsbrief

Wat anderen zeggen…

Volg ons

Aangesloten bij

Blik op werk