Re-integratieassessment: vergroot de kwaliteit van een re-integratietraject

Re-integratieassessment

Krijg met een re-integratieassessment direct inzichtelijk welke talenten jouw kandidaat heeft en welke ondersteuning het beste aansluit tijdens het re-integratietraject. Ontvang na afloop van het re-integratieassessment een uitgebreide rapportage met onder andere welke beroepen voor jouw kandidaat geschikt zijn voor een duurzame en optimale re-integratie. Vergroot zo de kwaliteit en resultaatgerichtheid van het re-integratietraject van jouw werknemers.

Waarom een re-integratieassessment?

Een compleet beeld van de kandidaat aan het begin van het traject biedt een aantal belangrijke voordelen:

Het verkleint de kans op uitval
Het vergroot de kans op een succesvol verloop van het traject

Met een re-integratieassessment voorkom je niet alleen ergernissen bij werknemers en opdrachtgevers, het voorkomt ook dat werknemers in verkeerde re-integratietrajecten terechtkomen en daardoor gedemoraliseerd raken. Een ‘mislukt’ re-integratietraject heeft een negatieve invloed op het zelfvertrouwen van de kandidaat en daarmee de kans op een baan.

Na afloop van het re-integratieassessment heb je antwoord op:

Welk(e) beroepsveld(en) past/passen bij de persoonlijkheid van de kandidaat?
Wat zijn de sterke punten van een kandidaat en wat zijn de aandachtspunten?
Wat heeft iemand nodig om zich verder te kunnen ontwikkelen/motiveren?
Is iemand stabiel genoeg om te werken en/of een opleiding te volgen?

Onze werkwijze is als volgt:

Intake
Het assessment start met een gesprek tussen de re-integratiebegeleider en de uitvoerend psycholoog. Hierin bespreken we welke vragen we moeten beantwoorden.

Re-integratieassessment
De kandidaat neemt deel aan een op maat samengesteld testprogramma, aangevuld met een aantal gesprekken met de psycholoog. Met deze resultaten stelt de psycholoog competenties, persoonskenmerken, capaciteiten en organisatie-en functie specifieke voorkeuren vast.

Rapportage
Na het re-integratieassessment schrijft de psycholoog een rapportage met de vraagstelling van de re-integratiebegeleider als vertrekpunt. Het rapport beschrijft de competenties en capaciteiten van de kandidaat en wordt afgesloten met een concreet advies over de talenten en ontwikkelmogelijkheden van de kandidaat.

Duur
Na aanmelding kan de afname van het re-integratieassessment binnen één week plaatsvinden. Dit vindt plaats op één dag en neemt ongeveer zes à zeven uur in beslag. Na de assessmentdag is de rapportage binnen tien werkdagen klaar.

Re-integratieassessment zieke werknemer
Lees brochure
Ik heb een vraag
Aanmelden nieuwsbrief

Wat anderen zeggen…

Volg ons

Aangesloten bij

Blik op werk